[Inne] VAG - możliwości

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurek Młudzik
    Classic
    • 2009
    • 10

[Inne] VAG - możliwości

Dziekuje za odpowiedz

[ Dodano: Wto 14 Gru, 10 08:18 ]
    Zamieszczone przez rogoz
    hubi2000, Chłopie, zmiłuj się. Nie możesz zadawać tych pytań w pakiecie?

Wysłałem ci na e-maila dokumentację montażową od Thermo Top.
    Tu masz montażówkę do Hydronica: http://www.espar.com/www/espar.com/t...14_DE_0305.pdf
    Masz tam wszystko opisane wraz ze zdjęciami. Przetłumaczyć tekst możesz w tłumaczu Google.

Dobrze radzę - lepiej jedz do zakładu, gdzie ci to fachowo zamontują.
    Juz wszystko wiem moze zadawalem za duzo pytan ale tak to juz jest
    jura
  • dziadzia
    Classic
    • 2007
    • 36

[Inne] VAG - możliwości

witam. Pytanie do ludzi posługujących się tym interfejsem przy diagnostyce. Ostatnio pojawia mi się komunikat o serwisie za kilka kilometrów. Wszystko jest ok, tylko czy da się sprawdzić w szczegółach, o jaki serwis chodzi ? Czy to serwis oleju, etc.. Teoretycznie komunikat pojawił mi się za wcześnie, więc może ostatnio w sewisie nie ustawili dobrze komputera.
    Czy jest możliwość, że to np. informacja o serwisie rozrządu - bo jakoś tak by to pasowało ?
    Czy jestem w stanie sprawdzić to samodzielnie przed wizytą w serwisie ? Dodam, że dopiero planuję zakup odpowiedniego urządzenia do podłączenia się do kompa, więc nie jestem obeznany we wszystkich jego możliwościach.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez dziadzia
      Teoretycznie komunikat pojawił mi się za wszcześnie, więc może ostatnio w sewisie nie ustawili dobrze komputera.
      Ile za wcześnie? 1000km? Jak tyle to jest to norma.
      Jeżeli wyświetla Ci się Service Oil to wymiana oleju, a jeżeli insp. to przegląd z olejem.

W dziele poradników jest opisane jak to skasować, a można to w prosty sposób bez pomocy kabelka.

Zamieszczone przez dziadzia
      Czy jest możliwość, że to np. informacja o serwisie rozrządu - bo jakoś tak by to pasowało ?
      To nie jest informacja o konieczności wymiany rozrządu. Takiej informacji nie otrzymasz za pomocą kabla Vaga
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• dziadzia
        Classic
        • 2007
        • 36

Dzięki za odpowiedź.
        Zakup VAGa nie jest spowodowany chęcią skasowania tego komunikatu, bo wiem jak to zrobić
        Jedyne co mi się pokazuje to SERVICE 1500 km - czyli norma, jak to już zostało stwierdzone.
        Ostatni mechanik, powiedział mi, że ustawił inspekcję oleju na 15tyś, a ja dopiero przejechałem 3, tak więc chciałem wyczytać, czy czasami mnie nie nakitował, jak to dobrze on robi i wszystkiego pilnuje podczas serwisu.

Czy mam rozumieć, że tylko inspekcję oleju da się ustawić a innych parametrów związanych z okresowym przeglądem nie ?

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Czy mam rozumieć, że tylko inspekcję oleju da się ustawić a innych parametrów związanych z okresowym przeglądem nie ?
          Ustawia się tylko albo następny przegląd INSP lub następny serwis olejowy SERVIS OIL.
          Innych parametrów nie da się ustawić (typu następna wymiana rozrządu lub płynu hamulcowego).

Przeglądy są w OI tak robione po pierwszych 15kkm serwis olejowy, co 30kkm przegląd. Czyli na przemiennie wypadają.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• dziadzia
            Classic
            • 2007
            • 36

Oki, dzięki.

Komentarz

Pracuję...